Ajanvaraus MA-PE 8-18 0400 483 777
Ajanvaraus MA-PE 8-18 0400 483 777

Hämeenlinna
Hyvinkää
Lammi

Osteopatia

Osteopatia on erikoisterveydenhuollon ala, jossa pääpaino on nikamien, nivelten, lihasten ja hermoston toimintahäiriöiden tutkimisessa ja hoitamisessa.

Näistä toimintahäiriöistä kärsii jossakin elämänvaiheessa lähes jokainen länsimainen ihminen. Ne ilmenevät tavallisesti jokapäiväisinä niska- ja selkäkipuina, kävely- ja liikuntavaikeutena tai puutumisoireina.

Osteopatia on terveydenhuollon erikoisala, jossa ihmistä pyritään hoitamaan lääkkeettömästi. Hoito on turvallista ja siihen voidaan hakeutua ilman lääkärin lähetettä.

Tavoitteenamme on myös vaivojesi ennaltaehkäisy, joten on suositeltavaa hakeutua tutkimuksen ja hoitoon riittävän ajoissa. Näin voimme auttaa sinua selkäongelmissasi kaikissa elämäsi vaiheissa. Nuorilla ja työikäisillä ihmisillä vaivat yleensä paranevat kahden – kolmen hoitokerran jälkeen.

Osteopatia on hoitomuotona parhaimmillaan akuuteissa nikamien pikkunivelten toiminnallisissa häiriöissä. Myös eriasteisia tukirangan rappeutumaprosesseja, kuten välilevyn pullistumia ja nivelten patologisten vaivojen pahenemista, voidaan hidastaa ja joissain tapauksissa jopa estää sen avulla.

Jotta voisimme ehkäistä kroonisten vaivojen syntyä, tulisi hoitotoimenpiteet aloittaa n. 2–3 vrk sisällä vaivojen ilmaantumisesta.

Manipulaatiohoito on todettu kustannustehokkaammaksi ja turvallisemmaksi kuin yleensä käytettävät tulehduskipulääkkeet. Myös kalliiden sairaalatutkimusten ja kirurgisten operaatioiden tarve vähenee.

Osteopaatti on terveydenhuollon korkeakoulututkinnon suorittanut ammattihenkilö, joka koulutusta ja toimintaa valvoo ja säätelee Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto – Valvira.