Uutta! Nyt myös sähköinen ajanvaraus.
Uutta! Nyt myös sähköinen ajanvaraus.

Hämeenlinna
Hyvinkää
Lammi

Osteopatia

Osteopatia on erikoisterveydenhuollon ala, jossa pääpaino on nikamien, nivelten, lihasten ja hermoston toimintahäiriöiden tutkimisessa ja hoitamisessa.

Näistä toimintahäiriöistä kärsii jossakin elämänvaiheessa lähes jokainen länsimainen ihminen. Ne ilmenevät tavallisesti jokapäiväisinä niska- ja selkäkipuina, kävely- ja liikuntavaikeutena tai puutumisoireina.

Osteopatia on terveydenhuollon erikoisala, jossa ihmistä pyritään hoitamaan lääkkeettömästi. Hoitotoimenpiteet ovat turvallisia kokeneen kliinikon suorittamina, ja niihin voidaan hakeutua ilman lääkärin lähetettä.

Tavoitteenamme on tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisy, joten on suositeltavaa hakeutua tutkimukseen ja hoitoon riittävän ajoissa. Näin voimme auttaa sinua näissä ongelmissa kaikissa elämäsi vaiheissa. Nuorilla ja työikäisillä ihmisillä akuutit vaivat yleensä paranevat kahden – kolmen hoitokerran jälkeen.

Osteopaattinen manuaalinen lääketiede on hoitomuotona parhaimmillaan akuuteissa nikamien pikkunivelten toiminnallisissa häiriöissä. Myös eriasteisia tukirangan rappeutumaprosesseja, kuten välilevyn pullistumia ja nivelten patologisten vaivojen pahenemista, voidaan hidastaa ja joissain tapauksissa jopa estää.

Jotta voisimme ehkäistä kroonisten vaivojen syntyä, olisi hoitotoimenpiteet hyvä aloittaa n. 2–3 vrk sisällä vaivojen ilmaantumisesta.

Manipulaatiohoito on todettu kustannustehokkaammaksi epäspesifisten selkäkipujen hoidossa kuin yleensä käytettävät tulehduskipulääkkeet. Myös kalliiden sairaalatutkimusten ja kirurgisten operaatioiden tarve vähenee.

Osteopaatti on terveydenhuollon korkeakoulututkinnon suorittanut ammattihenkilö, joka koulutusta ja toimintaa valvoo ja säätelee Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto – Valvira.