Ajanvaraus MA-PE 8-18 0400 483 777
Ajanvaraus MA-PE 8-18 0400 483 777

Hämeenlinna
Hyvinkää
Lammi

Osteopatia

Osteopatia on erikoisterveydenhuollon ala, jossa pääpaino on nikamien, nivelten, lihasten ja hermoston toimintahäiriöiden tutkimisessa ja hoitamisessa.

Näistä toimintahäiriöistä kärsii jossakin elämänvaiheessa lähes jokainen länsimainen ihminen. Ne ilmenevät tavallisesti jokapäiväisinä niska- ja selkäkipuina, kävely- ja liikuntavaikeutena tai puutumisoireina.

Euroopassa Osteopatia on suurimpia terveydenhuollon erikoistumisaloja, jossa ihmistä hoidetaan lääkkeettömästi. Hoito on turvallista ja siihen voidaan hakeutua ilman lääkärin lähetettä.

Tavoitteenamme on vaivojesi ennaltaehkäisy, joten on suositeltavaa, että hakeudut hoitoon riittävän ajoissa. Näin voimme auttaa sinua selkäongelmissasi kaikissa elämäsi vaiheissa. Nuorilla ja työikäisillä ihmisillä vaivat yleensä paranevat kahden – kolmen hoitokerran jälkeen.

Osteopatia on hoitomuotona parhaimmillaan akuuteissa nikamien pikkunivelten toiminnallisissa häiriöissä. Myös eriasteisia tukirangan rappeutumaprosesseja, kuten välilevyn pullistumia ja nivelten patologisten vaivojen pahenemista, voidaan hidastaa ja joissain tapauksissa jopa estää sen avulla.

Jotta voisimme ehkäistä kroonisten vaivojen syntyä, tulisi hoitotoimenpiteet aloittaa n. 2-3 vrk sisällä vaivojen ilmaantumisesta (CSAG report England). Valitettavan usein potilaat viivyttelevät hoitoon hakeutumisessa, jolloin hoito vaikeutuu. MacDonaldin avoin kontrolloitu tutkimus osoittaa että epäspesifillä alaselkäkivulla on hyvä vaste osteopaattiseen manipulaatiohoitoon potilailla, joilla vaivat ovat kestäneet 14–28 päivää.

Manipulaatiohoito on todettu kustannustehokkaammaksi ja turvallisemmaksi kuin yleensä käytettävät tulehduskipulääkkeet. Myös kalliiden sairaalatutkimusten ja kirurgisten operaatioiden tarve vähenee.

Osteopaatti on terveydenhuollon korkeakoulututkinnon suorittanut ammattihenkilö, joka koulutusta ja toimintaa valvoo ja säätelee Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto – Valvira.

Manipulaatiohoito

Manipulaatio l. käsin suoritettu hoito on turvallista, kun sen suorittaa ammattitaitoinen, koulutettu henkilö, jolla on riittävän laajat kliiniset tiedot ja taidot.

Nikamien ja nivelten toiminnalliset häiriöt voidaan palauttaa nivelkohtaisia manuaalisia tekniikoita käyttäen.

Osteopaatin suorittamat manipulatiiviset toimenpiteet pitävät sisällään nikama- ja raajanivelten sekä pehmytosakudosten käsittelyn.